neděle 31. srpna 2008

Proč věřím vtipům o policajtech

Dneska jsem měl tu smůlu, že jsem uvízl v zácpě za Brnem na dálnici. V koloně jsme stáli přes 20 minut pohybujíce se krokem (na koloběžce bych byl rychlejší). Po asi kilometru jsme konečně dorazili k místu zúžení. Nepěkná bouračka, nepěkný pohled.


Co ovšem upoutalo mou pozornost ještě více, než byla dvě rozbitá auta, byl důvod, proč se tří-proudová dálnice zúžila do jednoho. V levém, předjížděcím, pruhu byla za sebou nasáčkovaná auta a střední pruh již byl průjezdný. Důvod, proč nebyl průjezdný i pruh pravý, tedy nejblíže krajnice, byl pro mne naprosto nepochopitelný - fízli. Ti magoři tam měli zaparkovaný svůj van (takovou tu dodávku, jak tam mají i počítač a podobné machroviny), čímž kompletně zacpali dálnici (přeci jen změna tří na jednen proud není nejprůchodnější). Ale i tak se dá toto celkem zvládnout, tedy i plynule projíždět.


Ano, dalo by se, ale to by fízli museli aspoň trochu myslet. Jeden borec tam ale stál s plácačkou a kdykoli chtěl jeden z jeho kolegů projít do vanu či zpět - a že tam chodili co dvě až tři auta - zastavil dopravu, aby jiny magor mohl projit. Ano, pry je pruměrné IQ u policie nadprůměrné, ale pochybuji, že by byli s to to IQ i napsat.

Žádné komentáře: