čtvrtek 18. září 2008

Proč jsem rád za fyziku

Proč se tento příspěvek jmenuje tak, jak se jmenuje? No, prvně jsem si zapsal teoretickou mechaniku a vedle skvělého přednášejícího a cvičícího to vypadá na opravdu velice pěkný předmět. Před chvilkou jsem si spočítal matematické kyvadlo a je to děsně jednoduché. Prostě skvělé!

Ale hlavně, proč zrovna fyzika? Tedy: mám jeden předmět pod biologií. Prvně se vše zdálo být v pohodě: účast na přednášce je nepovinou, dobrouvolnou. Ne, že bych plánoval nechodit, ale mám rád, když mám pocit 'svobody'. K mé radosti byly přednášky doprovázeny prezentacemi. Ovšem studená sprcha přišla, když se někdo z posluchačů zeptal, jestli budou přednášky někde na ISu ke stažení. Tak tedy - budou, ale budou zaheslované (heslo je: issexgenderornot a předmět má kód Bi7861). Nechápal jsem, proč budou pod heslem, protože na fyzice jsem se s tim nesetkal. Prý to tak na biologii je běžné. Ale prý jsme mohli dopadnout hůř. Obvyklá praxe na biologii je údajně taková, že každá přednáška zaheslovaná jiným heslem, které je řečeno na každé přednášce. Nepochopil jsem to. Buďto vyžaduji účast na přednáškách, nebo ne. Ale udělat 'dobrovolné přednášky' s tím, že kdo nepříjde, nebude se mít z čeho učit... Díky za fyziku!!

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tak se k tomu můžeš ještě zapsat na češtinu pro začátečníky... já jsem zase vděčný svému zdravému rozumu za to, že takové hrubky ve svém projevu nedělám.
A teď ještě něco k tématu - o zaheslovaných prezentacích jsem nikdy dřív neslyšel a připadne mi to jako dost trapné. Teoretická mechanika opravdu super je, i když mě čeká až příští rok, a navrch toho všeho mi google vyhodil místo kýžené stránky peťoše tento článek s maličkou hlavou a v podstatě bez paty... aspoň už vím, čemu se příště vyhnout.

Peťoš řekl(a)...

A moje stránky jsi hledal proč? Abys mohl v klidu opisovat moje protokoly?
A mas-li problem s mou cestinou, necti, co pisu - mám tam chyby, ale jsem hold jen člověk - většinou to píšu zblblý kafem, abych mohl dělat další práci. A ze muj prispevek nema hlavu ani patu? No, tvuj druhy odstavec taky ne...
Dulezite je, ze jsi schovany za 'Anonymní'...
Bohuzel další ubožák, co se neumí ani podepsat...